Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Typisch Zwartewaterland gaat maandag van start

Geplaatst op: 4 februari 2020

Komende maandag begint de 12-delige serie Typisch Zwarte Water. Daarin volgt de kijker het dagelijkse leven van bewoners uit onder andere Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt en een klein deel van Zwolle. In de eerste aflevering onderneemt de 88-jarige boer Harm zijn wekelijkse brommobiel-expeditie om zijn favoriete schotel af te halen bij de plaatselijke Chinees. Verzamelaar Freek raakt in de ban van het mysterie van een hoogst zeldzaam blikje Buisman-koffiesiroop.

In de eerste week onthult Theo de culinaire geheimen van de oudhollandse pannenkoek aan vriend en vluchteling Abra. En nu de koeien van boer Harm de deur uit zijn, heeft hij eindelijk tijd voor andere zaken. Zelfs een griep weerhoudt hem niet van een belangrijke nieuwe missie. Aart en Iet zoeken een opvolger voor hun bijzondere levenswerk onder Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs.

Zanger Roelof Jan smeedt plannen op beroemd te worden buiten de oevers van het Zwarte Water. En Tiny en Henk hebben kopzorgen over de komst van de burgemeester in verband met hun diamanten huwelijk.

‘Typisch: Zwarte Water’ is drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.20 uur op NPO 2.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500