Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt diamanten paar

Geplaatst op: 12 februari 2020

Foto Hans Hilberts, breman.net

Henk van Dalfzen en Jantje Bruintjes traden op 12 februari 1960 in het huwelijk in het gemeentehuis van Genemuiden. Exact zestig jaar later bezocht burgemeester Bilder het echtpaar in hun woning aan de Den Heuvel in Genemuiden om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Henk en Jantje zijn beiden geboren en getogen in Genemuiden. Met hun gezamenlijke vriendengroep gingen ze op de fiets naar een festival in Hasselt, daar sloeg de vonk over. Na een aantal jaren verkering, trouwden zij. Ruim 59 jaar woonde het echtpaar naar volle tevredenheid aan de Schoolstraat. Zij kregen daar vier kinderen. Inmiddels zijn daar vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen bij gekomen.

Jantje werkte in de huishouding bij verschillende gezinnen in Genemuiden. Zij stopte daarmee toen zij trouwde en nam de zorg voor het gezin op zich. Henk heeft van jongs af aan gewerkt als wever in een tapijtfabriek.

Henk en Jantje zijn beiden sportief. Jantje heeft in haar jeugd geturnd. Henk was actief bij Sportclub Genemuiden. Achttien jaar lang voetbalde hij in het eerste elftal. Soms werd er ook buiten de landsgrenzen een wedstrijd gespeeld. Vanaf zijn 34e was hij trainer bij de sportclub.

Het echtpaar gaat er graag op uit. Henk op de fiets en Jantje met de scootmobiel. Samen genieten ze dan van de natuur en van een kopje koffie op een terrasje.

Het diamanten huwelijksjubileum wordt gevierd in kleine kring met familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500