Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA wil de coalitie aan meerderheid helpen

Geplaatst op: 12 februari 2020

Zoals enigszins verwacht gaan ChristenUnie en SGP met de PvdA in zee voor de vorming van een ‘nieuwe coalitie’. Dat maken de partijen woensdagavond bekend. Het drietal is samen goed voor elf van de negentien zetels in de gemeenteraad. Harrie Rietman wordt de nieuwe wethouder, als de partijen er inderdaad uitkomen. Zaterdag meldde hij al dat hij wil nadenken over die functie als de vraag zou komen.

ChristenUnie-fractievoorzitter Tamme Spoelstra en Marc Ooms (CU-raadslid) voerden de afgelopen periode ook namens de SGP verkennende gesprekken gevoerd met de andere fracties. Dit was nodig na de breuk met BGZ. Daaruit trokken de partijen de conclusie dat samenwerking met PvdA het meest kansrijk is.

De PvdA brengt een ervaren en ingelezen bestuurder naar voren in de persoon van Harrie Rietman, aldus de partijen. De CU en de SGP willen deze coalitie dan ook verder verkennen. “We hebben er alle vertrouwen in dat we tot een succesvolle nieuwe coalitie komen met steun van andere partijen”, zegt Tamme Spoelstra.

Volgens Harrie Rietman neemt de PvdA ‘zijn verantwoordelijkheid’. “Op deze manier kunnen we als PvdA mee bouwen aan een mooi Zwartewaterland. De gesprekken hierover met CU en SGP lopen voorspoedig.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500