Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rijschool Ferdinand heeft meer mogelijkheden aan de Spoelstraat

Geplaatst op: 21 februari 2020

“Een ruimte met heel veel mogelijkheden”, zegt Mariët Visscher van Rijschool Ferdinand. De rijschoolhouder verhuist komende week naar de Spoelstraat. Daar kunnen meer leerlingen klassikale theorielessen volgen. “En dat is een van onze specialismen”, zegt Mariët.

Steeds minder rijschoolhouders bieden namelijk klassikaal theorie-onderwijs aan, terwijl de vraag er zeker naar is. “Wij hebben vanaf nu plaats voor zestien leerlingen per cursus. Komende week start de nieuwe weer. En die cursussen staan niet alleen open voor jongeren die bij ons gaan lessen, wij leiden ook mensen op die praktijk bij andere rijschoolhouders doen.”

De nieuwe ruimte in de unit aan de Spoelstraat biedt nog meer mogelijkheden. “Rijschoolhouders moeten zelf hun kennis ook voortdurend bijspijkeren. Die cursussen zouden we nu ook hier kunnen houden in samenwerking met collega’s. En dit is ook een ideale plek voor mensen die bijvoorbeeld cursussen Vaarbewijs willen organiseren. En zo zijn er vast nog wel meer mogelijkheden.”

Met het vaarbewijs stipt ze meteen een ander onderwerp aan. Ferdinand en Mariët verkochten onlangs hun huis en verhuizen dit voorjaar naar een varend schip. “En die komt niet in de Binnenhaven te liggen, zoals sommige mensen denken”, glimlacht Mariët. Ze is nog bezig met de laatste details van inrichting van de nieuwe unit. “Volgende week komen nog wat laatste meubelen. Ondertussen is het touchscreen beeldscherm al binnen. Ook wat techniek betreft gaan we kortom met de tijd mee.”

Meer weten over de nieuwe cursus? Kijk dan op www.rijschoolferdinand.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500