Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Telefoonbiljarten impuls voor stervende sport

Geplaatst op: 22 februari 2020

Het Wereldkampioenschap Telefoonboekbiljarten trok zaterdag weer een internationaal deelnemersveld. Toegegeven: de deelnemers uit België en Duitsland zijn relaties van de organisatie, maar voor het spektakel maakt dat weinig uit. Ook tijdens de vierde editie van de ludieke titelstrijd was De Rank weer afgeladen vol. En dat publiek zag de eerste Genemuider winnaar: voorzitter Klaas van den Berg van de biljartvereniging in Genemuiden is wereldkampioen.

Maar liefst 120 deelnemers begonnen om 14.00 uur aan het wereldkampioenschap en pas aan het begin van de avond kon de finalestrijd beginnen. Buiten de witte en de rode bal die elkaar moeten zien te raken, vlogen de consumpties over de bar heen, terwijl ook de verloting weer een succes was. De opbrengst daarvan is voor De Wijkwieg. Dat initiatief houdt meer dan 14.500 euro over aan het biljartevenement.

Uiteindelijk is het evenement ook een promotie voor de biljartsport. “Dat is toch een beetje een stervende sport, terwijl het toch een fascinerend spel is. Maar de jeugd kent het niet”, zegt organisator Wim Rietman. “Maar dankzij een evenement als dit komen ze toch met biljarten in aanraking. Daardoor hebben we nu ook een paar knapen van ver onder de dertig als lid.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500