Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rijkswaterstaat sluit de stormvloedkering

Geplaatst op: 23 februari 2020

Rijkswaterstaat heeft zondagmiddag om 14.00 uur de stormvloedkering bij de Ramspol gesloten. Dit om het achterland te beschermen tegen hoog water uit het IJsselmeer. Onder meer het Zwarte Water steeg de afgelopen dagen, zoals bijvoorbeeld bij Hasselt is te zien. Daar staat de Grintwal ondertussen blank.

De harde wind stuwde de afgelopen dagen het water op. De stormvloedkering is een opblaasbare dam die bij hoog water wordt opgeblazen, zodat het Zwarte Meer van het Ketelmeer wordt gescheiden. De sluiting blijft zolang het nodig is, meldt Rijkswaterstaat.

Foto’s Gerrit Slurink.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500