Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

524 pakken koffie voor de Voedselbank

Geplaatst op: 24 februari 2020

In december werd onder auspiciën van Lionsclub Voorburg de zesde landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land deze punten inzamelden. Dat werden er uiteindelijk ruim 65.000.000. Douwe Egberts verhoogde het totaal met 20 procent wat resulteerde in 136.040 pakken koffie voor de deelnemende voedselbanken aan deze actie. De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal zo’n 237.450 waardepunten op, goed voor 524 pakken koffie.

De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering. Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland kunnen de pakken koffie afhalen bij het regionale distributiecentrum in Meppel. Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel. “Langs deze weg krijgt men de komende maanden toch weer een welkom extraatje.”

De Voedselbank Zwartewaterland wil de supermarkten danken die als inzamellocatie wilden fungeren en iedereen die door het inleveren van DE-waardepunten deze actie tot zo’n groot succes maakten. “Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen omdat de actie ook eind 2020 weer op de agenda staat.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500