Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groene Weken geven Genemuiden dit keer meer kleur

Geplaatst op: 24 februari 2020

De groene weken van De Groene Lantaarn zorgen dit keer voor meer kleur in Genemuiden. De modezaak aan de Westerkaai stopt voor elke betalende klant namelijk een bloembol in de grond. Dat levert uiteindelijk later dit voorjaar een kleurrijk perkje op in het plantsoen van Genemuiden.

“Duurzaamheid is een belangrijk thema in de kledingindustrie”, vertelt eigenaar Ruben Breman. “Van Pet-flessen wordt bijvoorbeeld nieuwe kleding gemaakt. Verder denken leveranciers na over andere maatregelen die het milieu sparen, bijvoorbeeld door het aantal transportbewegingen te verminderen en te zoeken naar een meer milieuvriendelijke productie.”

De Groene Lantaarn is zelf ook al jarenlang bezig met duurzaamheid, met de groene weken als meest bekende uiting. Ook dit jaar is er weer de samenwerking met Nieske van der Ploeg. “Zij sorteert en verkoopt de merkkleding die bij ons wordt ingeleverd: wie bij ons kleding inlevert, krijgt vijf punten en wie een tasje inlevert een punt. Vanaf 25 punten, die staan voor 25 euro, kun je die in onze winkel besteden.”

Dit jaar levert dat ook extra voordeel op voor Genemuiden. “In samenwerking met de gemeente Zwartewaterland hebben we deze actie bedacht: wij stoppen bollen in een perkje in het plantsoen. We vinden het leuk om iets te doen voor de lokale samenleving en dit is daar een voorbeeld van.”

Medewerkers van De Groene Lantaarn gaan de bollen op maandagochtend 2 maart zelf planten. De verwachting is dat er uiteindelijk vierhonderd vrolijke bloemetjes boven de grond gaan uitsteken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500