Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onvrede over groot aantal arbeidsmigranten aan de Nijstad

Geplaatst op: 27 februari 2020

Bewoners van de Nijstad toonden donderdag aan de gemeenteraad hun onvrede over het grote aantal arbeidsmigranten in hun straat. Volgens inspreekster Kooijman wonen er dertig tot 35 buitenlandse werknemers in een aantal woningen en nog hooguit twintig Nederlanders. Ook is er behoorlijke overlast.

Het verwondert de bewoners dat de gemeente onlangs werkzaamheden aan de Hasselter Keppelstraat stil legde. Daar was een ondernemer bezig met appartementen voor arbeidsmigranten. “Wij hebben in 2017 gevraagd om een zelfde soort werkzaamheden stil te leggen. Waarom is dat bij ons dan niet gebeurd?”, vraagt Kooijman zich af. “De straat verpauperd en de waarde van onze woningen daalt.”

Kooijman was een van de insprekers over dit onderwerp. De gemeente is bezig met het opstellen van regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Nu gelden in de verschillende kernen verschillende regels. Inhoudelijk werd het onderwerp nog niet echt besproken. Er komt binnenkort een informatiebijeenkomst waarbij ook bewoners kunnen meespreken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Onvrede over groot aantal arbeidsmigranten aan de Nijstad

 1. Kooijman schreef:

  Sander de Nijstad is ook zeer zeker niet groot . Vandaar ook deze grote problemen .

 2. Kooijman schreef:

  Mensen kom op die info avond . Samen staan we sterk , is toch het motto .

 3. Sander schreef:

  Ik wist niet dat de Nijstad zo groot was.
  Dit moet niet kunnen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500