Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorpsraad Kamperzeedijk ‘bijna ten einde raad’

Geplaatst op: 3 maart 2020

Dorpsraad Kamperzeedijk maakt zich grote zorgen en is ‘bijna ten einde raad’ over het gebrek aan voortgang van nieuwbouw in het dijkdorp. Al acht jaar lang wordt gewacht op nieuwbouw op het terrein van Selles, maar vooruitzichten dat bouwvakkers snel verschijnen zijn er niet. De Dorpsraad stelt daarom in een brief aan de gemeenteraad een nieuw ultimatum: als er voor 1 juni geen overeenkomst is, moet er een tweede bouwlocatie aan de Kamperzeedijk worden gezocht.

Dat is de zoveelste datum die rood wordt aangekruist in de agenda’s in het dorp. Eerder lag er een toezegging dat de bouw voor de bouwvak van 2019 zou beginnen. Toen daarvan geen sprake was, nam de gemeenteraad een motie aan waarin de politiek zich uitsprak dat er eind 2019 meer duidelijkheid moest zijn. Op het antwoord wachten ze aan de Kamperzeedijk echter nog steeds.

Volgens de Dorpsraad heeft burgemeester Bilder eind vorig jaar een afrondend gesprek gehad met de verkopende partij. Die gaf echter aan dat hij zou gaan onderhandelen met een tweede kandidaat-aannemer, waardoor het plan opnieuw vertraging opliep. De Dorpsraad zit naar eigen zeggen in een ‘onmogelijke spagaat’: aan de ene kant is de raad betrokken bij het woningbouwplan en aan de andere kant bij de inwoners die lang moeten wachten op nieuwbouw. De laatste nieuwe huizen aan de Kamperzeedijk dateren van 2005.

Daarom doet de Dorpsraad nu een nieuw voorstel om toch uit de impasse te komen. Als er voor de zomer geen getekende aannemersovereenkomst ligt of daadwerkelijk met de bouw is begonnen, heeft de raad er geen vertrouwen meer in dat het ooit van bouwen op het Selles-terrein komt. Dan moet dat op een alternatieve locatie gaan gebeuren. De Dorpsraad wijst er in de brief op dat er tot 2025 eigenlijk dertig woningen gebouwd moeten worden om de leefbaarheid in het dorp overeind te houden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Dorpsraad Kamperzeedijk ‘bijna ten einde raad’

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500