Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Handtekeningen moeten Stuivenbergstraat veiliger maken

Geplaatst op: 5 maart 2020

Bewoonster Janie Elken van de Van Galenstraat is een handtekeningenactie begonnen. Daarmee hoopt ze de gemeente te overreden om verkeersmaatregelen op de Stuivenbergstraat te nemen. “Mijn kleinkinderen moeten dagelijks die weg over om bij mij te komen. Dat ging dit weekeinde bijna fout”, vertelt Janie over de directe aanleiding voor haar actie.

Want de angst en de ergernis zijn er al jaren en wat dat betreft is ze zeker niet de enige. Meerdere bewoners hebben al om actie van de gemeente gevraagd, maar verder dan een geel vlak bij d’ Overtoom is er voorlopig nog niet echt gebeurd. “Als ik dan zie dat er op de Westerkaai acht drempels zijn neergelegd, vraag ik me af waarom hier niets wordt gedaan. Met simpele maatregelen kun je volgens mij al veel bereiken”, zegt Janie. Ze noemt posters die automobilisten aan het denken zetten als voorbeeld. Ook zag ze op internet andere betaalbare verkeersremmende maatregelen.

Contact met de gemeente heeft haar geleerd dat maatregelen wat lastiger liggen omdat er streekbussen door de Stuivenbergstraat rijden. “Maar dat mag toch geen reden zijn om niks te doen. Het is echt wachten op ongelukken. Moet je kijken hoeveel kinderen dagelijks op de fiets door deze straat gaan of moeten oversteken. Veel meer dan op de Westerkaai.”

De eerste dag van de handtekeningenactie bleek meteen dat veel mensen het met haar eens zijn. Een speciaal gemaakt boekwerk zit al vol krabbels. Janie heeft bovendien boeken bij d’ Overtoom, de Johannes Bogermanschool en De Vogelaar gebracht. Ook die staan volgens haar achter de actie. Begin volgende week wil ze de handtekeningen aanbieden aan de gemeente.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500