Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zuidelijke humor gaat er in als koek in Genemuiden

Geplaatst op: 7 maart 2020

De eerste minuten wat ongemakkelijk gegniffel, daarna een periode van lichte schaamte dat je moet lachen en uiteindelijk gaan alle remmen los. Dat is een beetje het recept van Tonproaten in De Kaaihof. De zuidelijke humor van types als Hans Verbaarschot gaat er uiteindelijk in als koek in Genemuiden.

Verwacht geen onderkoelde grappen of intellectuele observaties als Verbaarschot zijn betoog houdt. Hij neemt bepaald geen blad voor de mond als hij over zijn echtelijke fricties verteld. Toegegeven, de tonproater gaat volledig over de top, maar roept ergens toch ook wel erkenning op bij de aanwezigen. Verbaarschot heeft het over lichaam corrigerend ondergoed, fysieke ongemakken en de genadeloze verschillen tussen mannen en vrouwen. En die zijn in Brabant of Limburg bepaald niet anders dan in Genemuiden.

Wat volgt is het betreurenswaardige leven van de eeuwig vrijgezel Freddy van den Elzen. Die verwachtte dat hij een blind date had in Genemuiden, maar ontdekte in De Kaaihof dat zijn advertentie zoveel reacties had opgeleverd dat de zaal vol zit met gegadigden. Over het algemeen geen vrouwen uit zijn dromen, maar vader had al verteld dat hij zijn wensen misschien wat naar beneden moest bijstellen.

Na Van den Elzen komen nog Wichard de Bennis en de zo langzamerhand vertrouwde Koop Drost op het podium, steevast aangekondigd door Sportclub-voorzitter Luuk Drost, zelf een groot liefhebber en animator van het Tonproaten in De Kaaihof. Al voor de derde keer vlogen de lachsalvo’s door de zaal. En gezien de opkomst komt er vast ook een vierde versie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Zuidelijke humor gaat er in als koek in Genemuiden

  1. Tonpraten is voor mij de dagelijkse dingen die iedereen kent uitvergroten tot gigantische proporties zodat de luisteraars kunnen lachen met hun eigen eigenaardigheden. In mijn visie is tonpraten dus lachen om je eigen gekkigheid. Nou dat was me super gelukt in genemuiden, mensen hebben van de eerste tot de laatste minuut krom gelegen van het lachen.
    Mvrgr hans verbaarschot

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500