Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste lustrum voor Jamsessie

Geplaatst op: 9 maart 2020

Op 28 maart organiseert SCEG alweer voor de vijfde keer de jaarlijkse Jamsessie, waarop een breed palet aan plaatselijke muzikanten zich, vaak op een verrassende manier, presenteert. Dit jaar moest helaas een wachtlijst gehanteerd worden, wat illustreert dat er nog meer talent in Genemuiden aanwezig is, maar het blijft wel spijtig dat aan hen dit jaar geen podium kan worden geboden.

Voor de trouwe bezoekers van de Jamsessie zijn er weer heel wat vertrouwde gezichten te zien. Maar er zijn ook nogal wat muzikanten die voor de eerste keer de stap wagen naar het podium van de grote zaal van d’Overtoom. Mooi is dat daarbij daar ook jong, aanstormend talent ruim vertegenwoordigd is. Zo treedt een aantal studenten van de plaatselijke rocklegende, want zo mogen we hem langzamerhand wel noemen, Jerry Hoekman op.

Justin Busweiler, Rafaël Oudenaarden en Nick Bosman zullen zangeres Jaenine Jansen (dochter van oudgediende Maria) begeleiden. Een nieuw gezicht is ook Nick Goosen, die samen met Carmen Burghardt vier verrassende nummers ten gehore zal brengen. En dan is daar nog Henk van Dijk, die, al kan bij hem moeilijk meer gesproken worden van een jong talent, eveneens zijn debuut gaat maken als deelnemer aan de Jamsessie. Een eerdere editie heeft, in de persoon van Wim Kooiman, aangetoond dat dit door de kenners in de zaal bijzonder gewaardeerd wordt.

Wat goed is mag blijven, zo redeneert de organisatie van de Jamsessie. Bij de laatste editie was het Sing-along blok, waarbij de zaal werd uitgedaagd een aantal evergreens mee te zingen, een groot succes. Vera Bekendam is daarom maar weer eens in de oude doos gaan snuffelen en dat gaat ook vast weer een prachtig blok ‘community singing’ opleveren.

Het bovenstaande vormt nog slechts een greep uit het rijke muzikale aanbod. Het lijkt daarom heel verstandig om 28 maart alvast met een dikke viltstift in de agenda te zetten. Het spektakel begint om half negen, maar vooraf zal Stephanie van Dalfzen, zichzelf begeleidend op gitaar, de vroege inlopers al in de juiste stemming brengen. Verstandig dus om in ieder geval ruim op tijd aanwezig te zijn. Om acht uur gaat de zaal open en staat deze lustrumeditie van de Jamsessie weer garant voor een lange avond muziekplezier.
De entreeprijs is een bescheiden € 5,=. SCEG hoopt weer een volle zaal te mogen begroeten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500