Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slingerland inspecteert en monteert fietslampen

Geplaatst op: 9 maart 2020

Kinderen moeten goed verlicht zijn als ze op de fiets zitten. Dat stelt wethouder Maarten Slingerland, en daarom is hij maandagavond met het campagneteam van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) naar Sportclub Genemuiden getogen. Fietsers, onderweg naar hun voetbaltraining, worden aan een controle onderworpen.

Een goede zaak, volgens Sportclubvoorzitter Luuk Drost, die de actie van harte ondersteunt. “Vanuit Sportclub zien we het maatschappelijk belang van het licht aan hebben op de fiets”, stelt hij. “Dus toen we hoorden van deze actie hebben we meteen gezegd: dit is hartstikke goed. Wel hebben we ze gevraagd om ook in het najaar te komen, als het donker wordt.” Fietslicht is volgens hem een stukje verantwoordelijkheid dat gezamenlijk gedragen wordt.

“Het is in de eerste plaats wel de verantwoordelijkheid van de ouders”, stelt Slingerland. “Maar als mijn kinderen nu weggaan, kijk ik ook niet naar de verlichting. Maar ze komen wel in het donker terug.” Slingerland onderstreept dat de actie ook bedoeld is voor de bewustwording. “Er gebeuren in onze regio al genoeg ongelukken vanwege het niet hebben van verlichting”, zegt hij.

Diederick van Griethuysen van het ROV vindt het in Genemuiden eigenlijk wel goed gaan. Hij voert vaker actie. “Je merkt wel dat de verlichting in steden minder goed in orde is. Mensen in dorpen of buitenwijken zijn vaak beter verlicht.” Wie geen verlichting heeft, krijgt een degelijk en fel lampje aangeboden, inclusief lader. Sommige kinderen valt de eer te beurt dat Slingerland hen die persoonlijk op de fiets monteert.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500