Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hans Bosman organiseert spektakel met fanfare

Geplaatst op: 11 maart 2020

“Ik heb er heel veel zin in, maar er zijn wel momenten dat de bloeddruk hoog oploopt”, zegt Hans Bosman. Aanstaande zaterdagavond presenteert hij, samen met de drumband van Hasselts Fanfare, zijn afstudeerproject: Helemaal van slag!

Bosman doet de opleiding tot docent muziek en is die nu aan het afronden. “Dat betekent een onderzoek en een productie. Dat is heel vrij, maar omdat het een docentenopleiding is, zien ze graag iets van educatie.”

De Hasseltse drumband leent zich daar uitstekend voor, met drie segmenten die Bosman in het verleden ook zelf doorliep. Hij begon als zesjarige bij de opstapdrumband. Dat zijn jongste kinderen die samen spelen. “Daarna komt de jeugddrumband, dat zijn de pubers”, vertelt hij. “En dan heb je de A-drumband, die loopt op straat.”

Alledrie bands komen samen in het project van Bosman, wat een heus spektakel belooft te worden. “We kunnen nu zeker die jongste gasten een groot podium bieden om te laten zien wat ze kunnen”, vindt Bosman, die zich specialiseert op zang. Hij gaat, met de bands, een aantal nummers zingen.

“Dat zijn hele grote nummers, met blazers en backing vocals”, legt hij uit. “En alle percussie doet de drumband.” De variatie is groot: “we hebben nummers van Toto, dan weer van Marco Borsato, maar ook van Bløf en Elvis Presley.”

De opstap- en jeugddrumband doen samen ook het slagwerk bij een nummer dat Bosman zelf schreef. In totaal is het podium groot: “We hebben vijftig slagwerkers tussen de zes en zestig jaar”, lacht Bosman. “Af en toe speel ik met ze mee.”

Of dat allemaal wel op het podium past? Vast wel, maar Bosman verklapt dat het een avond wordt met verschillende verrassingen. Daar komt ook de naam vandaan: Helemaal van slag. “Er zit zoveel spektakel in de show dat je echt even bij moet komen. Je bent helemaal van slag(werk)”, grapt hij.

Al sinds september is hij bezig met de voorbereidingen. “Na dit optreden ben ik wel een week van slag”, denkt hij. “In de afgelopen vier maanden heb ik in totaal vier repetities per week gehad. Als we klaar zijn komt er een flinke ontlading, denk ik.”

Kaartjes voor het nagenoeg avondvullende spektakel, die €7,50 per stuk kosten, zijn te koop via bandleden of de website: helemaalvanslag.nl. Hoeveel mensen er komen, weet Bosman niet. “Maar ik verwacht er zeker 400/500.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500