Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Loskomen van de dagelijkse bezigheden bij Anders dan normaal

Geplaatst op: 11 maart 2020

“Leiden is zeker niet in last, maar met het oog op de toekomst kunnen we wel nieuwe leden gebruiken”, zegt voorzitter Johan Eenkhoorn van feest- en pretorkest Anders dan normaal. En de voorzitter is ervan overtuigd dat daarvoor ook zeker belangstellenden zijn. “Vooral onder mannen van middelbare leeftijd, waarvan de kinderen wat ouder zijn. Ik zou zeggen: kom gewoon een keer langs op een repetitieavond”, aldus Eenkhoorn.

De 35 leden van Anders dan normaal zijn daar elke dinsdagavond aanwezig, als er tenminste geen optreden op het programma staat. Een keer of vijftien per jaar plant het koor die avond namelijk in voor optredens in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. “Zelf ben ik ook ooit op die bij Anders dan normaal gekomen. Samen met een kameraad op dinsdag naar een repetitie, en ik ben nooit meer weggegaan.”

Want de sfeer bij Anders dan normaal is ‘ontspannen en laagdrempelig’. “Je komt er makkelijk tussen. Het is echt een avondje loskomen van de dagelijkse bezigheden. Plezier staat voorop. Als je het met voetbal vergelijkt: wij zijn het vierde elftal, niet het eerste en die ambitie hebben we ook niet. Maar het moet wel goed klinken natuurlijk. Naast dat het leuk is, is zingen ook gezond.”

Alle reden kortom voor zanglustigen om zich eens in d’ Overtoom te melden, zodat Anders dan normaal de toekomst met een goed gevoel tegemoet kan gaan. “Vorig jaar vierden we ons twintigjarig bestaan. Dat deden we met een mooie vaartocht met een diner aan boord. We hebben gewoon een hele gezellige club en treden ook regelmatig op. In totaal toch zeker een keer of twintig. En dat doen we met een breed repertoire. Er komen voortdurend nieuwe stukken bij, zoals van de 3J’3, Jan Smit en Rene Schuurman. En tegelijkertijd schrappen we met de grootste mogelijke voorzichtigheid ook wel eens wat klassiekers.”

Het valt Eenkhoorn op dat bij optredens vaak massaal wordt meegezongen. “Dan hoor je mensen regelmatig zeggen dat ze lid worden. Na zo’n gezellige avond neemt die animo toch weer af: vaak omdat veel mensen het druk hebben. Maar dat is jammer, want zingen bij Anders dan normaal is gewoon harstikke leuk.”

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Eenkhoorn. Zijn nummer is 06 – 51 54 91 35.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500