Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaartweg eind maart drie dagen dicht

Geplaatst op: 11 maart 2020

Bij de kruising Zandvoortweg en Terwee past Schagen Infra in opdracht van de gemeente Zwartewaterland de aansluiting op de Vaartweg (N377) aan. In verband met de werkzaamheden is het noodzakelijk eind maart de Vaartweg enkele dagen af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid.

Om de overlast te minimaliseren, heeft de gemeente samen met de aannemer een 24-uurs-aanpak uitgewerkt. De afsluiting gaat in op woensdagavond 25 maart om 19.00 uur. Tot en met zaterdagavond 28 maart circa 23.30 uur wordt er 24 uur per dag gewerkt. De Vaartweg is in die periode afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingsroutes tijdens afsluiting

Verkeer vanaf de Lichtmis richting Hasselt wordt vanaf de Lichtmis omgeleid via Zwolle. Verkeer richting de Lichtmis wordt via Zwartsluis en Meppel omgeleid. Tijdens de afsluiting van de Vaartweg kunnen personenauto’s, fietsers en voetgangers van en naar Terwee gebruikmaken van een tijdelijke ontsluiting via de nieuwbouwwijk Hasselt om de Weede. Deze route wordt met borden aangegeven.

Nieuwe situatie veiliger en overzichtelijker

De aanpassingen in de Vaartweg zorgen ervoor dat het autoverkeer wordt geremd en er een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers ontstaat. Voetgangers en fietsers kunnen de Vaartweg in twee etappes oversteken. Ook is de aansluiting van de Vaartweg op Terwee overzichtelijker. Terwee wordt haaks aangesloten op de kruising. De fietsoversteek wordt gecombineerd met de (te verbreden) duiker van de Boekweitendam.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500