Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vondst dode zeearend ‘uitzonderlijk’

Geplaatst op: 11 maart 2020

smart

“Uitzonderlijk: dit heb ik nog nooit meegemaakt en dit ga ik vermoedelijk ook niet meer mee maken”, zegt boswachter Johann Prescher van Natuurmonumenten. Hij heeft het over de zeearend die de Genemuider familie Riezebos woensdagmiddag bij het haventje vond.

De familie maakte een wandeling over de dijk en zag de dode roofvogel liggen. De Genemuidenaren belden daarop met Natuurmonumenten en die kwam de zeearend halen. Het gaat om het vrouwtje van het paar dat al sinds 2015 op het Vogeleiland zit. De vogel is ingevroren en naar Wageningen vervoerd. Daar wordt de doodsoorzaak onderzocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500