Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee inwoners van Zwartewaterland besmet met Corona

Geplaatst op: 13 maart 2020

Bij twee inwoners van de gemeente Zwartewaterland is gisteravond een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Deze personen hebben zich gemeld bij GGD IJsselland en er is geen kans geweest op verspreiding. De personen zitten in thuisisolatie. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoners en neemt alle benodigde maatregelen. In welke kern de betrokkenen wonen, maakt de gemeente om privacyredenen niet bekend. 

Burgemeester Bilder: “We leven mee met de inwoners die dit is overkomen en wensen hen een voorspoedig herstel. Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt, hielden we al rekening met een eerste besmetting in Zwartewaterland. Het is belangrijk dat inwoners de adviezen van de RIVM en de GGD opvolgen. Neem verantwoordelijkheid en blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijdt sociale contacten. Ook als gemeentelijke organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid. Zo geven we gehoor aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook vragen wij inwoners om hun bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen als het niet dringend is. Bovendien werkt de afdeling Burgerzaken vanaf maandag alleen op afspraak.”

Neem bij vragen contact op met GGD of RIVM

Heeft u als inwoner of werkgever vragen over corona? Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De Rijksoverheid is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-1351.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500