Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Klokken van hoop en troost’ luiden vanavond

Geplaatst op: 18 maart 2020

De klokken van de Bethelkerk, Grote kerk en de Christelijke gereformeerde kerk luiden vanavond tussen 19:00-19:15 uur. De Raad van Kerken in Nederland roept alle kerken op om de komende drie woensdagen van op die tijd de kerkklokken te luiden. In ieder geval deze kerken geven daaraan gehoor.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad deze oproep gedaan.

De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500