Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte Amnesty levert 3500 euro op

Geplaatst op: 22 maart 2020

De collecte voor Amnesty International, die van 9 tot en met 14 maart werd gehouden, heeft in de gemeente Zwartewaterland ruim 3580 euro opgeleverd. Op donderdagavond werd de landelijke collecte stopgezet i.v.m. het besmettingsgevaar door het coronavirus. Hierdoor en door ziekte van een aantal collectanten was de opbrengst in Hasselt kleiner dan vorig jaar. Dit keer werd € 1400,33 bij elkaar gecollecteerd. In Zwartsluis daarentegen brachten de collectanten € 1741,24 bijeen, een iets hoger bedrag dan vorig jaar.

In Genemuiden is het voor Amnesty moeilijk voldoende vrijwilligers te vinden om in de gehele kern te collecteren. De opbrengst hier was €438,74.

Voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International is de jaarlijkse landelijke collecte van groot belang. Onafhankelijkheid en onpartijdigheid staan hoog in het vaandel. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie dan ook geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty onontbeerlijk om haar werk te kunnen voortzetten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500