Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Minimale’ kans op besmetting in De Steenpoort

Geplaatst op: 24 maart 2020

Huisarts Rob Maas acht de kans minimaal dat patiënten zijn besmet door collega Jurriaans. Bij deze huisarts werd deze week een coronabesmetting vastgesteld. Dat moet in de praktijk zijn gebeurd, stelt Maas. “Belangrijk verschil met onze collega in Hasselt is dat die geen weet had van zijn besmetting. Bij Jurriaans lag dat anders. Hij werkte bovendien met alle beschermende maatregelen en heeft nauwelijks patiënten ontmoet.”

Volgens Maas laat de situatie nogmaals zien hoe besmettelijk het virus is. “Als je zelfs heel goed beschermd het virus kunt oplopen…”, aldus de arts. Hij ziet toch enige positieve signalen. Het aantal patiënten loopt niet zo sterk op als in zwartere scenario’s. “Het lijkt wat af te zwakken, mogelijk door de eerdere maatregelen van het kabinet. Met de nieuwe maatregelen zijn we daarom ook heel blij.”

Met Jurriaans gaat het overigens naar omstandigheden goed. Hij heeft milde klachten. Mensen die zich ziek voelen, moeten zoveel mogelijk thuis uitzieken. “Neem contact met ons op als je echt zwaar ziek bent’, aldus Maas.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500