Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Wandelen prima, maar gebruik je verstand’

Geplaatst op: 24 maart 2020

Natuurmonumenten plaatste dinsdag op een aantal wandellocaties in De Wieden waarschuwingsborden. Die attenderen wandelaars nog eens op de coronamaatregelen. “Wij sluiten natuurgebieden niet af, maar vragen mensen hun gezonde verstand te gebruiken’, zegt beheerder Bea Claessens.

De borden staan aan de Lozedijk, waar de wandelroutes over het Kiersche Wijdepad en het Veenweidepad beginnen, en bij een aantal vogelkijkhutten. Op de borden staat de tekst: ‘Onze natuurgebieden worden overspoeld met duizenden bezoekers. Dat is niet meer verantwoord. Is de parkeerplaats vol of druk in het gebied? Keer om en ga naar huis. Hou altijd 1,5 meter afstand en volg de richtlijnen van het RIVM.”

“Mensen kunnen prima een wandeling maken en van de natuur genieten, zolang ze maar afstand van elkaar houden. En rij verder als de parkeerplaats vol is. Wacht ook niet tot het weekeinde, maar ga wandelen op de rustige momenten. Ons gebied is groot genoeg om veilig te kunnen wandelen of fietsen”, zegt Claessens. Van ‘Zandvoortse toestanden’ was overigens geen sprake in De Wieden, benadrukt ze.

Bezoekerscentrum De Wieden is overigens wel gesloten, net zoals alle bezoekerscentra van Natuurmonumenten. “Ook hebben we het Laarzenpad en het Vlonderpad afgesloten. Vooral omdat dit smalle paden zijn, waar mensen elkaar nauwelijks kunnen ontwijken”, legt Claessens uit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500