Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunst op de stoep van de Meente

Geplaatst op: 26 maart 2020

Het is rustig op straat, maar bij De Meente maakten kinderen donderdag met stoepkrijt teksten en tekeningen op de stoep. Zo krijgen de bewoners een hart onder de riem gestoken.

“De oude mensen mogen de Meente niet uit, zo hebben ze wat te kijken”, legt ‘tekenaar’ Harmen Bakker uit. Hij vindt het zielig voor de ouderen, vertelt hij. Hun tekenwerk wordt dan ook gewaardeerd.

De kinderen worden door sommige ouderen beloond voor hun werk.  De een gooit snoep naar beneden, van anderen komt er een applaus. “Ze waarderen het heel erg”, concludeert Harmen.

Om 14:00 vanmiddag begonnen de kunstenaars. Na schooltijd, verduidelijkt een van de ouders. “We hebben afgesproken dat we hier moesten komen. We gaan de hele Meente rond en dan maken we figuren. Daarmee doen we een soort glas-in-lood na.”

Ook bewoners van de Weidegreven genieten mee. “We krijgen kunst voor de deur. Al die leuke oppeppers, het maakt thuiszitten draagbaar”, schrijft een van hen op Facebook. “Allemaal hartelijk dank.”

Face-to-face contact met de ouderen is niet mogelijk. Om toch het ‘eenzaamheidsvirus’ te bestrijden, schrijven de kinderen hun boodschap op de stoep. Op sommige plekken staat ‘sterkte’. Een andere tekst geeft letterlijk de gedachte achter de tekeningen weer: “We denken aan jullie.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500