Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee besmettingen en aantal zieken in Genemuiden

Geplaatst op: 26 maart 2020

Twee Genemuidenaren zijn besmet met het coronavirus. Dat maakte burgemeester Bilder donderdagavond bekend bij ZwartewaterFM. Dat betekent dat nu vijf inwoners van Genemuiden het virus hebben opgelopen. Ook hebben zich nog vijf tot zes plaatsgenoten bij de huisarts gemeld met symptomen die op corona wijzen, zoals hoge koorts en longontsteking. “Het beeld in Genemuiden is dus best zorgelijk”, aldus Bilder.

Ook in Hasselt zijn opnieuw drie mensen besmet. Daar ligt het aantal ondertussen op 27. Voor landelijke media is dat reden om ook naar de Hanzestad af te reizen. Onder meer het NOS Journaal maakte donderdag opnames. “Dat toont aan hoe zorgelijk de situatie hier is. Landelijk staan we in de top 10 van relatief gezien de meeste patiënten”, zegt Bilder. In Zwartsluis is overigens donderdag ook een coronabesmetting vastgesteld. Die is nog niet meegenomen in de cijfers van de GGD.

Landelijk gezien heerst er sinds woensdag enig optimisme over het verloop van de coronacrisis, maar in Zwartewaterland zijn de cijfers nog niet hoopgevend, moet Bilder erkennen. “Wel hopen we dat de komende dagen het effect van de maatregelen zichtbaar worden. Het blijft heel belangrijk dat we ons aan die regels houden. Wat dat betreft wil ik nogmaals mijn waardering voor de inwoners uitspreken. Die houden zich echt goed aan de regels. Het is opvallend stil op straat.”

Bilder roept inwoners met vragen op om eerst op de website van de RIVM te kijken en pas als het antwoord daar niet te vinden is, contact met de gemeente te leggen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500