Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen verblijf op campings zonder vast sanitair

Geplaatst op: 27 maart 2020

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld voor de brede regio Zwolle. Daarmee kunnen de burgemeester handhaven wanneer dat nodig is. Het beeld is overigens dat de meeste mensen zich goed en zorgvuldig houden aan de landelijke maatregelen. 

De noodverordening bevat specifieke maatregelen voor campings en vakantieparken. “Tijdens deze crisis willen we geen toestroom hebben van toeristen. Het is toegestaan om in een vakantiewoning te verblijven, mits deze vakantiewoning vaste sanitaire voorzieningen bevat. Alle andere vormen van verblijfsrecreatie is verboden, aangezien gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten worden”, aldus de veiligheidsregio.

Voorzitter Peter Snijders: “We treffen de maatregelen met een goede reden: we willen het coronavirus indammen om de gezondheid van mensen zeker te stellen. Een toename van toerisme in onze regio tijdens deze crisis, draagt hier niet aan bij. We hebben deze maatregelen niet licht genomen. Ik begrijp goed dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor de campings en vakantieparken in onze regio en kan alleen maar benadrukken: alleen gezamenlijk kunnen we de strijd met het coronavirus winnen.”

In de nieuwe noodverordening zijn ook specifieke maatregelen voor evenementen en samenkomsten. Evenementen en samenkomsten met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook is het in de hele regio verboden om met drie of meer personen samen te komen indien er geen afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Worden de regels niet of niet voldoende nageleefd, dan zal hierop gehandhaafd worden. De voorzitter van de Veiligheidsregio is tevens bevoegd om winkels of markten waar de maatregelen niet worden nageleefd, te sluiten.

Het uitvoeren van elke vorm van contactberoepen is verboden wanneer er geen 1,5 meter afstand tot klant/cliënt gehouden kan worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor kappers, nagelstylisten, masseurs en rijinstructeurs. Ook zaken waar deze beroepen uitgevoerd worden, zijn gesloten. Uitzondering geldt voor mensen die een (para)medisch beroep hebben, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Deze mensen mogen hun werk nog uitvoeren mits er sprake is van een medische indicatie en de hygiënevereisten opgevolgd worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500