Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel acties steunen bewoners van De Meente

Geplaatst op: 28 maart 2020

Het bestuur van Stichting de Meente heeft samen met enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een aantal mooie initiatieven opgezet om te proberen de eenzaamheid van de bewoners te verzachten. Alle bewoners die in en rondom de Meente wonen hebben een bosje bloemen ontvangen, zodat ze de lente in hun huiskamers kunnen zien en ruiken. Ook alle medewerkers van de Meente kregen een bosje.

Kwartaalblad Roeper is tijdelijk ingewisseld voor “Roepertien”; een weekblad dat bezorgd wordt in en rondom de Meente met algemene informatie, uitzendingen CBO, meditatie, gedicht etc. Verder gaat de CBO vaker uitzenden. Ook zijn er luisterkastjes geregeld voor bewoners zonder computer of radio. De weeksluitingen die elke vrijdag in de Meente werden gehouden, zijn nu digitaal gemaakt en zijn te beluisteren via de kerktelefoon, in samenwerking met de plaatselijke kerken.

Verder is er een interne boodschappen/post brengservice opgezet voor mensen die hun geliefden boodschappen/post willen brengen. Vrijwilligersnetwerk Genemuiden Zorgt helpt ouderen met boodschappen en ander klusjes. Ook geven kerkenraden extra aandacht aan de ouderen. Wie andere suggesties of ideeën heeft om iets voor de ouderen in en rondom de Meente te kunnen betekenen, kan contact zoeken via www.demeente.org

“Daarnaast zijn er ook de medewerkers van IJsselheem in de Meente die dag en nacht keihard werken om te zorgen voor onze ouderen, hartelijk dank daarvoor! Ook de meer dan 200 vrijwilligers die nu niet in de Meente kunnen zijn willen we niet vergeten en we hopen dat jullie straks weer je vrijwilligerswerk op kunnen pakken. Het is hartverwarmend om op te merken wat voor een grote plaats de Meente in onze samenleving heeft. De spontane initiatieven de er ontstaan zoals: zakje lekkernijen die voor inwoners afgeleverd werden, drone opnames van Urk, katrol apparaatjes aanbiedingen om boodschappen mee naar boven te takelen, leuke tekeningen gemaakt door de kinderen, de tientallen vrijwilligers die zich aangemeld hebben bij Genemuiden Zorgt, vrijgevigheid van sponsoren van Roepertien en gisteren een prachtig billboard bij de Meente. Echt om stil van te worden en hartelijk dank daarvoor”, aldus het bestuur.

Dat doet er alles aan naar wat in het vermogen ligt om het welzijn van de ouderen in deze bijzondere tijden te veraangenamen. “Laten we de woorden van onze koning om het ‘eenzaamheidsvirus samen te bestrijden’ letterlijk opvatten, maar dat de woorden van zijn overgrootmoeder Wilhelmina voor onze ouderen,  ‘Eenzaam maar niet alleen’ ook ervaren mogen worden.”

Meer info : www.demeente.org – www.genemuidenzorgt.nl – tel. Genemuiden Zorgt 06-41856812

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500