Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersexamen van de baan

Geplaatst op: 28 maart 2020

Het verkeersexamen voor de basisscholen is voorlopig uitgesteld. Het zou aanstaande donderdag en vrijdag in Genemuiden plaatsvinden. “Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond het landelijke Verkeersexamen? Het laatste nieuws vind je op de website van VVN”, aldus de organisatie.

“Vanwege alle maatregelen rondom het Coronavirus komen we de deur bijna niet meer uit. We kunnen ons voorstellen dat je toch graag bezig wilt blijven en uiteraard denken wij graag met je mee. Hoe het precies gaat lopen weten we nog niet, maar je kan thuis natuurlijk wel je eigen fiets, of die van je kinderen controleren en in orde maken. Dat is een goede voorbereiding voor als het Verkeersexamen later dit jaar nog plaatsvindt. Doe hier de online fietscheck. ”

Verkeersregels opfrissen

Niet alleen kinderen moeten de verkeersregels kennen en toepassen in het dagelijks verkeer. De verkeersregels even opfrissen in deze barre tijden is voor iedereen een must. Een mooi klusje voor elke thuiszitter en dat zijn er helaas velen. “Wat is de maximum snelheid op deze weg? Mag ik rechts inhalen op een rotonde? En wat betekent dat rode lampje op mijn dashboard? Zomaar wat vragen die voorbij komen in de opfriscursus en waar je echt niet altijd het goede antwoord op weet. Wil je ook je verkeerskennis eens testen? Ga snel naar de online opfriscursus! Dan ben je straks helemaal voorbereid en klaar om op pad te gaan.”

Thuis oefenen met verkeer
·         Thuis je verkeerslessen maken

·         Welke verkeersregels, begrippen en afspraken moet je kennen? Test je kennis

·         Daag je familie of vrienden uit in de Verkeersexamenquiz

·         Maak de online oefenexamens
We adviseren natuurlijk iedereen om binnen te blijven. Moet je toch even naar buiten? Pak de fiets en houd afstand!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500