Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tijdschrift over de bevrijding

Geplaatst op: 30 maart 2020

In de week van 6 tot 11 april wordt in heel Zwartewaterland onder de titel ‘75 jaar vrijheid, herinneringen aan oorlog en bevrijding in Zwartewaterland’ een gezamenlijke uitgave van Old Ni-js (Genemuiden), Hasselt Historiael en de Sluziger Kroniek bezorgd. Deze komt in de plaats van de reguliere uitgave van deze periodieken.

Ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding hebben de historische verenigingen van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis de handen ineengeslagen en uit alle drie de kernen een aantal bijzondere oorlog- en bevrijdingsverhalen verzameld. Deze verhalen zijn samengebracht in een Bevrijdingsuitgave, die door burgemeester Bilder van een voorwoord is voorzien.

Het magazine zal huis-aan-huis worden verspreid in heel Zwartewaterland. Wie een nee-nee-sticker op de brievenbus heeft of onverhoopt om een andere reden de uitgave niet heeftontvangen, kan terecht voor een exemplaar bij de historische vereniging. Te zijner tijd zal worden bekendgemaakt wanneer en waar deze zijn af te halen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500