Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona blijft slachtoffers eisen

Geplaatst op: 31 maart 2020

Opnieuw zijn twee inwoners van Genemuiden en Hasselt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook twee andere sterfgevallen in dezelfde plaatsen hebben daarmee naar alle waarschijnlijkheid te maken. Verder liggen twintig inwoners van Zwartewaterland in het ziekenhuis. Dat vertelde burgemeester Bilder dinsdagavond in de dagelijkse uitzending van ZwartewaterFM. “Het verdriet in onze gemeente neemt steeds verder toe, steeds meer families worden getroffen door het overlijden van naasten.”

Hij wees er nogmaals op dat ook veel inwoners ziek thuis zijn. Een klein lichtpuntje is er wel. “Volgens de huisartsen blijft het aantal nieuwe besmettingen redelijk stabiel. Behalve in Genemuiden, waar meer mensen met ziekteverschijnselen kampen”, aldus Bilder. “Maar het is goed om te melden dat mensen ook genezen van het virus, ook oudere mensen. Het perspectief op genezing is er dus ook.”

Dat de maatregelen van het kabinet nog drie weken gelden, lag volgens de burgemeester in de lijn der verwachtingen. “Dat vraagt veel van ons. Onder moeilijke omstandigheden moeten we met z’n allen thuis blijven en dat kan spanningen opleveren. Niemand hoeft zich te schamen om hulp te zoeken. We staan in deze gemeente naast elkaar en mogen ons gelukkig prijzen dat we onderdeel zijn van deze samenleving.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500