Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Surfstrandje Belterwijde voorlopig dicht

Geplaatst op: 6 april 2020

Natuurmonumenten sluit vandaag (maandag) het surfstrandje bij de Belterwijde af. Volgens beheerder Bea Claessens was het daar afgelopen weekeinde op bepaalde momenten te druk. “Juist in een weekend waar we een beroep hebben gedaan op ieders gezond verstand door iedereen op te roepen om thuis te blijven en in eigen woonomgeving van de zon te genieten”, aldus Claessens.

Het surfstrandje is al sinds mensenheugenis een geliefde locatie op zonnige dagen. En dat was afgelopen weekeinde ook te merken. “Het strandje nodigt uit om samen van de zon te genieten. Maar wij onderstrepen de oproep van de overheid dat het belangrijk is om zoveel mogelijk thuis te blijven”, legt Claessens uit.

Daarom worden de toeritten naar de parkeerplaatsen afgezet met hekken. De politie gaat het strandje meenemen bij de controles op de naleving van de coronamaatregelen. “Hopelijk kunnen mensen weer snel genieten van deze prachtige plek”, zegt Claessens.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500