Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een paastasje voor eenzame ouderen

Geplaatst op: 8 april 2020

Twee weken geleden ontstond het plan bij Welzijn Zwartewaterland om eenzame ouderen te verrassen met Pasen. Dit initiatief vertaalde zich in 156 gevulde ‘paastasjes’ die vanaf vandaag worden verspreid in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. 

“Wij richten ons op ouderen die alleenstaand zijn. Veel van hen zien wij bijvoorbeeld hier in Hasselt bij Het Teeuwland, maar nu kunnen zijn niet meer meedoen aan activiteiten. Daarom de tasjes als liefdevol gebaar”, vertelt Monique Platel van Welzijn Zwartewaterland. “Veel mensen missen nu de dagbesteding en de structuur. Daarom heeft ook aantal deelnemers ansichtkaarten gemaakt voor de tasjes”, vult Platel aan.

In samenwerking met Samen Zwartewaterland is subsidie ontvangen van de stichting Stimuland en de 4D-makelaars. Vereiste was om de plaatselijke middenstand te betrekken bij het initiatief. Zo heeft De Koekoeksbloem 150 bakjes met narcissen verzorgd. En bij ‘T Suikerhoekje komen de paas-chocolaatjes vandaan. Marlous Naberman van De Buurman heeft dertig tasjes geschonken, die tekort kwamen.

“We hebben er ook nog een bemoedigend gedicht bij gedaan. Vervolgens zetten we de tasjes neer bij de voordeur.” Platel wil ook nog de aandacht vestigen op de telefooncirkel die nu een paar weken draait waar wekelijks 55 ouderen dagelijks mee worden gebeld. “Mochten er nog meer mensen graag gebeld te worden, dan kan dat altijd nog. Geef dit aub door via mijn nummer 06 209 777 85.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500