Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeesters sluiten geen wegen af en vertrouwen op ‘gezond verstand’

Geplaatst op: 9 april 2020

Buiten een vaarverbod rond Giethoorn sluiten de regionale burgemeesters geen wegen of gebieden af. Dat melden ze donderdag in een persbericht. Ze gaan uit van het gezonde verstand van inwoners en vragen die om zoveel mogelijk thuis te blijven tijdens de Pasen. “Mocht blijken dat het ergens te druk is of groepen de regels rondom corona niet in acht nemen, dan treffen we maatregelen. We controleren veelvuldig en schromen ook niet om bekeuringen uit te delen.”

De regio burgervaders noemen bijvoorbeeld wielrenners of motorrijders die te dicht bij elkaar rijden of die samen een pauze nemen. Verder hebben ze maar een boodschap: blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend. Blijf dus thuis.

“Het is de inwoners en bedrijven in IJsselland grotendeels gelukt om, ondanks het stralende weer, de afgelopen tijd zoveel mogelijk de regels in acht te nemen. Natuurlijk waren er uitzonderingen waarop gehandhaafd is, maar dat doet niets af aan het feit dat onze regio zich van de goede kant heeft laten zien”, aldus de burgemeesters.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500