Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

79 Zwartewaterlanders op corona getest

Geplaatst op: 10 april 2020

In totaal is nu bij 79 Zwartewaterlanders het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD IJsselland. Het gaat dan om inwoners die echt getest zijn. De GGD wijst erop dat het totaal aantal besmettingen veel hoger ligt. Ruim dertig gemeentebewoners kwamen in het ziekenhuis terecht.

Daarmee is Zwartewaterland procentueel het zwaarst getroffen in IJsseland, waar de gemeenten rondom Zwolle bij horen. Tot donderdag kwamen er deze week nog weer twaalf positieve gevallen bij in Zwartewaterland. Ook Kampen behoort met ruim dertig nieuwe gevallen zo langzamerhand tot de zwaarst getroffen gemeenten. Volgens de GGD zijn er in deze regio 91 mensen overleden aan corona, maar ook dat aantal ligt in werkelijkheid vermoedelijk veel hoger.

In totaal gingen 236 regiobewoners naar het ziekenhuis, stelt de GGD. Dat zijn in meerderheid mensen van boven de 70 jaar. Toch zijn er ook zestig mensen van onder de 60 jaar die in het ziekenhuis terecht kwamen, waaronder een tiener.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500