Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Meente staat een beetje stil bij jubileum

Geplaatst op: 21 april 2020

De Meente staat dinsdag precies vijftig jaar. Ondanks dat er vanwege de bijzondere en droeve omstandigheden in het verzorgingstehuis geen festiviteiten zijn, wilde het bestuur de gedenkwaardige dag toch niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom kwam er aan het einde van de ochtend een Psalmen(draai)orgel die rondom De Meente psalmen liet klinken. ’s Avonds speelden blaasmuzikanten een aantal liederen.

De Meente werd meer dan een halve eeuw terug gebouwd op de plek van de landerijen van de Grootburgerij. Net als die landerijen groeide ook het gebouw uit tot iets dat van iedere Genemuidenaar is, wat zijn of haar achtergrond, religie of overtuiging ook is.

“Wij hopen en bidden dat De Meente weer heel snel de veilige plaats mag zijn voor de ouderen uit Genemuiden en hun familie. Juist in deze tijd merken we wat voor plaats De Meente inneemt. Het is hartverwarmend om te merken hoe mensen in de volle breedte meeleven”, aldus het bestuur, dat in gedachten is bij de bewoners die juist in deze tijd zo getroffen worden, bij de nabestaanden van de overledenen én bij alle medewerkers die zo hard werken om de juiste zorg te verlenen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500