Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vrijdag meer duidelijkheid over sportmogelijkheden

Geplaatst op: 22 april 2020

Burgemeester Bilder hoopt vrijdag meer duidelijkheid te hebben over de sportmogelijkheden voor jongeren in Zwartewaterland. Vanaf komende week mogen ze onder begeleiding in principe weer sporten, maar er zijn nog de nodige vragen of en hoe de clubs en verenigingen dat kunnen organiseren.

Bilder gaat er wel vanuit dat kinderen en jongeren onder de geldende voorwaarden weer kunnen sporten. Ook de basisscholen hebben nog het nodige te organiseren. Na de meivakantie mogen ze net als de voorzieningen voor Kinderopvang weer open, maar wel met kleinere groepen.

Bij ZwartewaterFM meldde de burgemeester twee nieuwe besmettingen, één in De Meente en één in De Schans. Positief is het nieuws dat er geen nieuwe sterfgevallen te melden zijn.

Burgemeester Bilder wijst er nogmaals op dat de traditionele Brommernacht dit jaar niet door kan gaan. “Er zijn nog mensen ernstig ziek en die hebben rust nodig. Bovendien zijn veel mensen dierbaren kwijtgeraakt. Dan past zo’n nacht niet”, aldus de burgemeester, die het vertrouwen heeft dat de brommerrijders zich aan de afgelasting houden. De politie controleert daar die nacht op. Wie toch door de straten rijdt, moet zijn brommer inleveren en krijgt bovendien een bekeuring.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500