Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie Genemuidenaren naar het ziekenhuis

Geplaatst op: 24 april 2020

Zwartewaterland is nog niet van het coronavirus verlost. Dat bleek vrijdagavond uit de woorden van burgemeester Bilder op ZwartewaterFM. Hij meldde dat er opnieuw een Zwartewaterlander is overleden aan corona. Drie Genemuidenaren zijn vrijdag naar het ziekenhuis gebracht. Bovendien liggen er in de kernen nog steeds mensen die zwaar ziek zijn. “Mensen die een paar weken geleden kerngezond waren, vechten nu voor hun leven. We moeten dit virus niet onderschatten.”

Bilder bevestigde verder dat huisarts Rob Maas uit Genemuiden besmet is met het virus. Hij heeft lichte klachten. “Dat laat ook weer zien dat mensen hun eigen gezondheid op het spel zetten doordat ze de samenleving dienen. Die mensen lopen een risico. Het is zeer te waarderen dat ze die voor ons nemen”, aldus de burgemeester. Positief is wel dat slechts één persoon zich vrijdag met corona-achtige klachten meldde bij de huisartsenpost.

De burgemeester ging ook in op de nieuwe manier van condoleren. In de auto of op de fiets nemen mensen afscheid van overleden. Ook is een erehaag in deze regio mogelijk. “De provincie Gelderland heeft die manier van afscheid nemen verboden, maar wij vinden dat dit wel past bij de samenlevingen in deze regio. Zolang we ons aan de afspraken houden, moet dat mogelijk zijn.”

Ook besteedde Bilder aandacht aan de maatregelen rondom het sporten voor kinderen en jongeren. De gemeente Zwartewaterland wil het zo organiseren dat op daarvoor aangewezen buitensportaccommodaties onder voorwaarden (afgesloten terrein / onder begeleiding / zonder ouders) gesport mag worden. De gesprekken daarover met de clubs zijn nog aan de gang. De coördinatie ligt bij de buurtsportcoach die in samenwerking met de verenigingen vraag en aanbod bij elkaar brengt. De gemeente heeft al veel voorbereid maar is nog in afwachting van de regionale noodverordening.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500