Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw kringloopbedrijf Zwartsluis loopt goed

Geplaatst op: 25 april 2020

“Je ziet het, het loopt lekker door”, zegt Jeroen van Hasselt zaterdagochtend in de Kerkstraat in Zwartsluis. Daar opende hij op 1 april ‘(“geen grap”) een kringloopwinkel. “Ondanks de coronacrisis merk je toch dat er behoefte is aan een kringloop. We zijn heel tevreden over de eerste maand”, aldus de ondernemer, onlangs een van de hoofdrolspelers in de serie Typisch Zwartewater. Hij heeft ook veel klanten uit Genemuiden.

“Typisch was het zeker”, glimlacht Van Hasselt. “Maar ik ben toch blij dat we hebben meegedaan. Goed voor de naamsbekendheid. Mensen komen door het programma toch naar ons bedrijf. En natuurlijk vragen ze dan ook of we nog spullen van boer Harm hebben”, vertelt de ondernemer, die veel huisruimingen doet en ook spullen van boer Harm kocht.

Die huisruimingen doet Van Hasselt door de hele regio. “Eigenlijk komen we wel van Groningen tot Lelystad. Daardoor hebben we altijd een mooie voorraad. En die verkopen we tegen lage prijzen, omdat er doorloop moet zijn. er komen voortdurend nieuwe spullen binnen. Die bekijken we goed en we maken ze schoon. Eigenlijk nemen we alle soorten artikelen wel, behalve kleding.”

De zaak in de Kerkstraat is in feite een soort showroom, die open is van woensdag tot en met zaterdag. Op maandag, dinsdag en zaterdag is ook vestiging twee aan de Stouweweg open. Daar staat werkelijk alles wat je maar kunt bedenken, blijkt even later op het industrieterrein. Van elpees tot lampen, van elektrische apparatuur tot kleine snuisterijen. “Wij kopen ook regelmatig partijen op. Nu hebben we bijvoorbeeld veel lampen staan. Op zaterdag kunnen particulieren ook spullen inbrengen.”

Van Hasselt heeft hetzelfde bloed als zijn overleden oom Wolter, zegt hij. “Die heeft de kringloop in Hasselt opgericht en ook In Balans wat daar uit voort is gekomen. Daarnaast had hij net als ik ook een hoveniersbedrijf. Hij werkte met mensen die het minder hadden en zette zich in voor het milieu. Beide vind ik ook belangrijk en mooi om te doen. Ik zou wat dat betreft graag nog wat verder uitbreiden en op ten duur misschien naar een groter pand in het centrum verhuizen.”

Maar eerst maar eens een succes maken van de winkel in de Kerkstraat en de grotere kringloop aan de Stouweweg. Aan enthousiasme geen gebrek en ook de aanloop blijkt deze zaterdag prima. “Wat kost dit?”, vraagt een klant, die een boek in de lucht houdt. “Twee euro…”, klink het. Kleine prijzen voor groot plezier kortom.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500