Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Virus komt niet tot stilstand’

Geplaatst op: 29 april 2020

Sinds vrijdag zijn negen inwoners van Zwartewaterland overleden. Twee daarvan zijn slachtoffer van het coronavirus, drie zeker niet en van de overigen is de doodsoorzaak nog niet bekend. Dat meldde burgemeester Bilder woensdagavond op ZwartewaterFM. Ook zijn weer elf nieuwe besmettingen vastgesteld. En ondertussen hebben 35 Zwartewaterlanders in het ziekenhuis gelegen.

“Het blijven indrukwekkende aantallen die duidelijk maken dat het virus nog steeds niet tot stilstand is gekomen. Het is onder ons”, aldus Bilder, die daarmee ook verwijst naar de vrije dagen en het mooie weer die de kans op besmettingen vergroten. “Tijdens Koningsdag was het in alle kernen te druk. Er zijn dingen gebeurd die eigenlijk niet kunnen. We moeten de maatregelen blijven naleven, zeg ik ook met de dagen die nog komen”, aldus Bilder, die zich nog eens aansloot bij de eerdere woorden van Rutte. De premier constateerde woensdagavond ook nog dat het navolgen van de genomen maatregelen aan het verrommelen is.

Bilder is wel tevreden over het verloop van de Koningsnacht waarin het geluid van brommers niet of nauwelijks te horen was. De burgemeester roept organisatoren van ‘goed bedoelde initiatieven’ op om zich eerst bij de gemeente te melden. “Kondig activiteiten in ieder geval niet op de social media aan. Dan vergroot je de kans dat er publiek op af komt en dat is precies wat niet de bedoeling is. Dan loop je de kans dat een goed bedoeld initiatief uiteindelijk een bekeuring oplevert.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “‘Virus komt niet tot stilstand’

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500