Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA wil terrassen ruimte bieden

Geplaatst op: 7 mei 2020

Het CDA wil de mogelijkheden vergroten voor horecaondernemers in Zwartewaterland met weinig of geen terras. Dat meldt fractievoorzitter Margreet Bosma die ondertussen steun van de VVD heeft gekregen. Als voorbeeld in Genemuiden noemt Bosma de ruimte in de buurt van DOS.

In Zwartewaterland ontstaan op dit moment de eerste ideeën om horecabedrijven en detaillisten te ondersteunen in hun bestaan. De corona-crisis maakt dat veel ondernemers zeer lastig hun dienstverlening kunnen continueren na de recente berichtgevingen van premier Rutte, die vanaf 1 juni actueel zijn.

Op dit moment is Zwartsluis het meest concreet. Horecaondernemers en detaillisten uit de Kerkstraat, ondersteund door Stichting Fortresse, Handelsvereniging Zwartsluis, Ondernemerskring Zwartsluis en CDA Zwartewaterland werken toe naar een position-paper om bestuurlijk Zwartewaterland zover te krijgen om de Kerkstraat, onder voorwaarden, autovrij te maken, zodat er plaats gemaakt wordt voor extra terrassen en aanvullende ‘verkoopmogelijkheden’ op de straat zelf, wat bij zal dragen aan additionele omzet voor getroffen bedrijven.

“Het is geen geheim dat het voor vele ondernemers echt 1 minuut voor 12 is”, geeft Thijs Postma (eigenaar Café de Sluus, red.) aan. ‘We moeten nu schouder-aan-schouder in actie komen om onze fantastische bedrijven binnen de dorpskernen te behouden.” In de Kerkstraat, in Zwartsluis, maar ook in Genemuiden en Hasselt, waar Postma contacten onderhoudt met andere horecaondernemers.

Margreet Bosma van CDA Zwartewaterland geeft aan dat de nood zeer hoog is voor de ondernemers. “Door onze gesprekken met de gedupeerde ondernemers zijn wij inmiddels betrokken bij diverse ideeën, en in deze zullen wij er alles aan doen om eerder genoemd voorbeeld gerealiseerd te krijgen. Hierover zijn ook al contacten met andere politieke partijen, die bereid zijn mee te denken in een proces om de lokale ondernemer te ondersteunen. Belangrijk is nu met nog drie weken te gaan, de vaart er volop in te houden en de ondernemers te steunen”, aldus Bosma.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500