Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk meer kerkdiensten op zondag

Geplaatst op: 8 mei 2020

Als bijeenkomsten tot honderd personen vanaf 1 juli weer zijn toegestaan, gloren er ook nieuwe kansen voor de kerken. De gemeente wil daarover in overleg met de kerken, zo meldde burgemeester Bilder vrijdagavond. Volgens hem denken kerken in ieder geval na over meer diensten dan gebruikelijk op zondag, zodat meer mensen op een verantwoorde manier naar de kerk kunnen. “De behoefte daaraan is breed gedragen in onze samenleving, maar we moeten voorkomen dat we daarmee nieuwe problemen krijgen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Mogelijk meer kerkdiensten op zondag

  1. Bert van Maastricht schreef:

    Voor mijn gevoel lijkt het niet verstandig om dit al door te voeren als het mag. We weten dat kerkdiensten etc. een grote oorzaak waren van coronahaarden. Ik weet dat veel mensen de zo gewenste verbondenheid niet (of minder)voelen in de online diensten. Verbondenheid hoeft niet alleen te zitten in het zien of ontmoeten van medegelovigen. Niemand heeft echter wat aan die verbondenheid als het leven gaat kosten. Echte verbondenheid zit ook in hoofd, hart en daden.

  2. Albert schreef:

    Misschien moeten we even logisch nadenken en dit niet door laten gaan. Het artikel hiervoor geeft ook al aan dat er weer 4 nieuwe besmettingen zijn in Genemuiden. Het voelt alsof wij te laks zijn met de regels en daardoor onnodig mensen besmetten.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500