Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ontmoetingen’ in De Meente weer mogelijk

Geplaatst op: 9 mei 2020

Met ingang van zaterdag kon De Meente weer een stapje meer ruimte geven aan de bewoners. Zo konden ook zelfstandige bewoners met een lichte zorgvraag gebruik gaan maken van de openstelling tussen 14.00 – 17.00. En voor de andere bewoners: na maanden elkaar niet gezien te hebben kon familie vandaag op gepaste afstand en op een andere wijze moeder en/of vader weer ontmoeten. Ook zondag zal dit plaatsvinden.

Om dit mogelijk te maken zijn in het restaurant en de kerkzaal voorzieningen getroffen die dit mogelijk maken, dit onder strikte voorwaarden en begeleiding. Deze zijn besproken met de bezoekers en hebben betrekking op een scheiding tussen bewoner en bezoek waarbij bezoek alleen van buitenaf mogelijk is en er strikte hygiënemaatregelen van toepassing zijn. Gelukkig kon dit gerealiseerd worden in de huiselijke omgeving die bewoners gewend zijn.

Op een klein deel van de bewoners na kan op deze manier iedere bewoner van De Meente weer een vorm van contact hebben met familie en dat net rond moederdag. Zaterdag was dan ook al een dag met veel vreugde, emotie en dankbaarheid. Volgende week zal aangegeven worden hoe deze bezoekmogelijkheid door de week vormgegeven zal worden.

Stichting de Meente geeft aan dat dit een belangrijke stap is in het welzijn van de bewoners maar doet wel de oproep aan bewoners en hun omgeving om de gegeven aanwijzingen op te blijven volgen. Vooral de hygiënemaatregelen, het houden van afstand en het vermijden van drukte blijven van groot belang. “Zou iedere inwoner van Genemuiden hier rekening mee willen blijven houden in het belang van iedereen”, vraag het bestuur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500