Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembaden ‘compleet overvallen’ door kabinet (video)

Geplaatst op: 9 mei 2020

De zwembaden in Zwartewaterland gaan maandag nog niet open. Dat meldde manager Raymond Spijkerman zaterdagochtend op ZwartewaterFM. Volgens hem moet ook uit overleg met de gemeente blijken wat wel of niet de mogelijkheden zijn in de accommodaties. “We zijn compleet overvallen door het besluit van het kabinet. Ondanks dat we verrast zijn, is het natuurlijk wel positief dat we weer vooruit kunnen kijken”, zegt Spijkerman.

De mededeling van premier Rutte dat zwembaden onder voorwaarden weer is toegestaan, kwam voor de Nederlandse zwembranche dus als een verrassing. In allerijl stelden de betrokken organisaties een protocol op. “De minister heeft dat ondertussen goedgekeurd. Donderdagmiddag ontvingen wij het en dat hebben we meteen doorgestuurd naar de gemeente”, aldus Spijkerman.

Uit overleg moet blijken of en op wat voor manier de zwembaden open gaan. “Er zijn nog veel onduidelijkheden over hoe je de afstand tussen mensen en de veiligheid van de medewerkers en bezoekers kunt waarborgen. Maar ook over welke doelgroepen wij op welke manier kunnen bedienen. Bovendien heeft openstelling financiële consequenties. Kijk alleen al naar het openluchtbad in Hasselt. Op een mooie dag zoals vandaag krijgen we makkelijk zeshonderd mensen binnen, maar wat als we straks maar wat als we maar dertig mensen mogen ontvangen? Onze kosten zijn wel gelijk….”

Spijkerman hoopt zo snel mogelijk meer duidelijkheid te hebben. Voor 18 mei gaat er in Zwartewaterland in ieder geval nog geen zwembad open.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500