Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, maandag 11 mei

Geplaatst op: 11 mei 2020

De wekker ging dus inderdaad om 07.25 uur. Een uur later had ik het huis voor het eerst sinds mensenheugenis voor mij alleen. Lang geleden dat ik de ruis in mijn linkeroor zo goed kon waarnemen. Toen ik de kinderen later in de tuin (we wonen naast school) weer verwelkomde, zag ik dat de wachtende ouders keurig op anderhalve meter afstand van elkaar stonden. Gek hoe een bizar beeld in een paar weken tijd volstrekt normaal wordt. 

Daar moest ik ook aan denken toen ik langs Giethoorn reed. Normaal wemelt het daar rond deze tijd van de Chinezen. Soms bereiken ze Sint Jansklooster ook wel. Dan zie je ineens twee Aziatisch ogende dames in de Kloosterweg die zich van top tot teen beschermen met kapjes, doekjes en mutsen. De tijd dat ik daar hoofdschuddend naar keek liggen wel achter ons. Misschien zijn die Chinezen achteraf gezien wel normaler dan wij met ons handen schudden, drie zoenen op de wangen en ongemakkelijke mannenhugs.

NOS Teletekst meldt voor het eerst niet het aantal corona-patiënten dat is overleden of in het ziekenhuis ligt, valt me op. Later op de middag komen wel weer gunstige berichten over de bezetting van de intensive cares. Ook burgemeester Bilder is ‘s avonds op ZwartewaterFM positief gestemd, ondanks een sterfgeval in Genemuiden. Hij sluit het gesprek weer af met het bijna traditionele ‘bedankt voor de geboden gelegenheid’.

De kapster appt vast wat instructies voor mijn bezoek van volgende week. Die gaan verder dan nek wassen en oorsmeer verwijderen. Ik neem me meteen voor om me weer eens wat vaker te scheren. Dat schiet er met minder afspraken in de week nog wel eens bij in. Op Spotify zie ik dat ene Qlas en Blacka het nummer ‘Corona’ hebben opgenomen. Dat blijkt zo slecht dat ik niet eens hoef te overwegen of ik het dinsdagavond op ZwartewaterFM ga draaien.

Wat later op de avond blijkt dat RTV Oost op een artikel is gedoken dat ik na uitspraken van Bilder op de CBO voor Genemuiden Actueel schreef. Ergens ben ik daar niet blij mee. De tijd dat ik als journalist wilde scoren, ligt al een jaar of twintig achter me. Zeker op een lokale website moet je woorden driedubbel afwegen. Al was het maar omdat ze op ‘papier’ vaak harder overkomen dan wanneer je ze uitspreekt.

Ik sluit de dag af met OP1. Daarin jammeren twee vrijgezelle dames dat daten in coronatijd moeilijk is. Zo heeft iedereen zijn problemen in deze tijd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500