Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar overleden aan corona

Geplaatst op: 11 mei 2020

In Genemuiden is afgelopen weekeinde opnieuw een inwoner bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Dat maakte burgemeester Bilder maandagavond bekend. In Zwartewaterland zijn in totaal al meer dan vijftig mensen overleden aan dit Covid-19 virus. Buiten het sterfgeval is het beeld nog steeds dat de situatie zich stabiliseert.

Bilder kwam nog kort terug op zijn uitspraak bij de CBO over gezinsleden van een patiënt die zich niet aan de regels houden. “Daar is veel over te doen: het is niet goed te praten, maar het moet geen heksenjacht worden. Uiteraard blijft het belangrijk om heel zorgvuldig de basisregels in acht te nemen. Ook als je jezelf heel goed voelt, moet je helpen om de kwetsbare mensen te beschermen. Laten we elkaar daar op aanspreken.”

Bij de gemeente zijn ondertussen meerdere initiatieven binnengekomen voor een herdenkingsmonument. “Daar sta ik op zich heel positief tegenover. Het is goed dat we iets doen dat het diepe dal mankeert waar we zijn doorgegaan. Als er straks nog meer licht aan het einde van de tunnel is, willen we graag met de initiatiefnemers nadenken en daar ook de nabestaande bij betrekken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500