Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, donderdag 14 mei

Geplaatst op: 14 mei 2020

Het is zo’n dag waarop je jezelf af en toe moet herinneren aan de coronatijd. Alles lijkt eigenlijk gewoon. Ik sta op, ontbijt, haal snel de stofzuiger door de keuken en ontvang daarna zakelijk bezoek. Omdat die afspraak al een tijdje staat, kies ik niet voor een bezoek aan mijn sportschool in Zwartsluis. Die heeft een soort toestel gekocht waardoor buitenlessen mogelijk zijn. Na acht weken moet ik even wennen aan het idee dat ik weer merkwaardige poses aan toestellen kan aannemen.

Tweede afspraak van de dag is in Kampen. Onderweg lijkt het me niet rustiger dan voor de coronacrisis. Omdat ik vlak voor het hele uur arriveer, mis ik net het nieuwsbulletin. Ik heb het woord corona tot dan toe nog niet gehoord, bedenk ik mij. Tijdens het gesprek valt dat akelige woord ook nauwelijks. “Nog goed gezond?”, vragen we wel aan elkaar.

Na de afspraak rij ik zelfs nog door naar Zwolle. Het is voor het eerst sinds maanden dat ik meer dan twee gesprekken op een dag voer. Op de N50 is het wel opvallend rustig, maar dat kan ook met de lunchpauze te maken hebben. Opnieuw mis ik het radiobulletin en blijkbaar staat mijn hoofd ook niet zodanig naar het onderwerp dat ik kijk of ik op mijn mobiel wat informatie kan opvangen.

Pas aan het begin van de avond doe ik dat wel. De intensive cares lopen leeg, de ziekenhuizen stromen niet vol en ‘slechts’ 28 mensen komen om het leven door het virus. Op de site van De Stentor lees ik zelfs dat er mogelijk binnen een half jaar een vaccin is. Je zou er bijna van in een juichstemming komen. Berichten over een mogelijke tweede golf besmettingen sla ik even over. Soms heeft een mens alleen positief nieuws nodig.

In mijn mailbox valt mijn oog op een bericht van Booking.com. Die verplaats ik onmiddellijk naar de prullenbak.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500