Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Meente zoekt op korte termijn vrijwilligers

Geplaatst op: 15 mei 2020

Na een periode van veel ziekte en verdriet zijn de ontwikkelingen in de Meente voorzichtig positief. Wanneer de huidige lijn zich doorzet kan de Meente met Hemelvaartsdag coronavrij zijn. Dat meldt het bestuur vrijdagavond.

Met deze positieve ontwikkeling ontstaan er ook verdere mogelijkheden voor de bewoners. Momenteel zijn er de huidige ontmoetingsmomenten in het restaurant en de kerkzaal waar volop gebruik van gemaakt wordt. Tevens is er al enkele weken de mogelijkheid voor bewoners die zelfstandig zijn om tussen 14.00 uur en 17.00 uur onder een aantal voorwaarden naar buiten te gaan.

Op het moment dat de Meente inderdaad corona-vrij zal zijn, bestaat er de mogelijkheid om de openstelling te verruimen en wel van 10.00 uur – 17.00 uur. “Tevens onderzoeken wij de mogelijkheid om ontmoetingsplekken in de tuin te organiseren waar bij mooi weer gebruik van gemaakt kan worden. U begrijpt dat deze verruiming invulling dient te krijgen onder de strikte voorwaarden vanuit het RIVM. We moeten er alles aan doen om besmettingen te voorkomen”, aldus het bestuur.

Om de verdere openstelling mogelijk te maken zijn dringend extra vrijwilligers nodig die gedurende de openstelling in een blok van 2 uur toezicht houden bij de ingangen. “De ervaring van de afgelopen weken leert dat toezicht nodig is en wij willen en kunnen geen enkel risico lopen ten aanzien van toegang, hygiëne en instructie. Alleen met uw hulp kunnen wij deze verdere verruiming voor elkaar krijgen. Wie doet er mee?”

U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie van de Meente, bereikbaar via 038-3852710 of via receptie.meente@ijsselheem.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500