Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezellig zwaaien aan de Kabel

Geplaatst op: 15 mei 2020

Zwartewaterland heeft sinds vrijdag zwaaistenen. Initiatiefnemers Monique Platel van Welzijn Ouderen en Jan Boxum hebben het idee van zwaaistenen “overgenomen” van Zwolle, waar deze zwaaistenen al een jaar liggen en mensen hier veel plezier aan beleven.

In Zwartsluis werd de 1e zwaaisteen gelegd door wethouder Gerrit Knol op de Weteringallee. Vervolgens was het de beurt aan Genemuiden, waar door wethouder Maarten Slingerland de 2e zwaaisteen werd gelegd op de Kabel, om in Hasselt te eindigen met de 3e zwaaisteen op de Meent door wethouder Gerrit Knol en in bijzijn van de initiatiefnemers Monique Platel en Jan Boxum.

“De bedoeling is simpel” legt Monique Platel uit… “loop je op het trottoir en kom je een zwaaisteen tegen? Sta dan even stil en zwaai! Iemand wordt hier blij van! We testen het eerst even uit met deze eerste 3 stenen. Gaat dit goed, volgen er snel meer in de hele gemeente”

Naast de zwaaistenen zijn er ook versierde zwaaihanden achter de ramen te vinden bij mensen die het leuk vinden als er naar hen gezwaaid wordt. Monique: “Ik roep iedereen op massaal te gaan zwaaien! Het is een enorm positief powergebaar!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500