Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, maandag 18 mei

Geplaatst op: 18 mei 2020

De kerkklokken luiden zondag nog steeds niet, maar verder raakt de gedachte aan corona verder op de achtergrond. We ontdekken ‘s middags zowaar een nieuw wandelgebied binnen een straal van tien kilometer. In het Wendelbos, even voorbij het altijd drukke Waterloopbos buiten Vollenhove, komen we bijna niemand tegen. Coronaproof wandelen dus. ‘s Avonds kijk ik nog wel even naar OP1, waar de welhaast onvermijdelijke Ab Osterhaus ook weer aan tafel zit. Die valt na de crisis in een diep gat, schat ik in.

Maandagochtend raak ik een andere herinnering aan corona kwijt: ik mag naar de kapper. Janet de Lange knipt de lange lokken van het coronakapsel weg, die eerlijk gezegd wel wat oneerlijk verdeeld over mijn hoofd groeien. Misschien overschat ik met de term ‘lokken’ de haargroei ook wat. De grijze manen komen snel weer tevoorschijn. Geen plek waar je zoveel op je vader kunt lijken dan in de stoel van de kapper, zelfs wanneer je coronaproof wordt ingepakt.

De rest van de dag komen er weer nauwelijks berichten voor de Actueel-sites binnen. Corona kon de komkommertijd wel eens aardig gaan verlengen deze zomer. Met een lokale bouwondernemer telefoneer ik voor een artikel voor het magazine Trots op Zwartewaterland. ‘s Middags benader ik een aantal bedrijven of ze willen blijven ‘adverteren’ op Genemuiden Actueel. Het is in deze periode bijna onwaarschijnlijk, maar indrukwekkend vaak klinkt ‘ja graag’.

‘s Avonds zit ik weer voor de lokale radio. Volgens burgemeester Bilder belandt Zwartewaterland in ‘rustiger vaarwater’. Manen tot voorzichtigheid doet hij ook. “Laten we de dag niet prijzen voordat het avond is en zorgen dat een korte moment van vreugde niet lijdt tot een lange periode van spijt”, zegt Bilder.

Ik kijk door het raam van mijn kantoor en zie zeker tien musjes die in de tuin zoeken naar wat te eten. Zonder serieus moeite te doen tel ik 74 boterbloempjes in de tuin. De coronacrisis zet de zintuigen wijd open.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500