Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe predikant CGK voorlopig pastoraal werker

Geplaatst op: 19 mei 2020

Het is een bijzondere start voor kandidaat Droger. Zaterdag 23 mei zou hij bevestigd worden als predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk, maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Hij is nu aan de gemeente verbonden als pastoraal werker.

Totdat ik bevestigd kan worden, doe ik nu als pastoraal werker het predikantswerk in de gemeente”, vertelt hij. Op 18 maart zou hij een examen afleggen voor de classis, maar dat werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen.

Afgelopen september ben ik afgestudeerd aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en heb ik het academisch examen behaald”, legt hij uit. “Het classisexamen verleent toegang tot het ambt van predikant en is gericht op de praktijk van het werk in de gemeente.” In de week voordat het classisexamen zou plaatsvinden, werden de coronamaatregelen afgekondigd en werd het examen uitgesteld.

“Als ik dat examen straks met goed gevolg afleg, kan ik bevestigd worden. Het is echter nog de vraag wanneer het examen kan plaatsvinden. De bevestiging zal waarschijnlijk wel na de zomer zijn”, volgens Droger. Wel gaat hij vanaf volgende week zondag voor in de zondagse erediensten.

De kerkenraad kwam met de oplossing om hem tot aan de bevestiging te benoemen tot pastoraal werker. “Dat was heel fijn, wij hoefden er niet over in te zitten hoe het zou moeten na de verhuizing”, zegt de kandidaat, die eerder al kennisgemaakte met een deel van de gemeente.

De laatste zondag voordat de kerken dichtgingen, is Droger ‘s middags in Genemuiden naar de kerk geweest. “Na de dienst was er koffiedrinken en konden we elkaar ontmoeten. Bijzonder, dat dat toen nog kon.”

Na de verhuizing, vorige week, kwamen diverse gemeenteleden aan de deur met kaartjes, bloemen en cadeautjes. “Toen hebben we al heel wat gemeenteleden even gezien en gesproken, heel fijn.”

Droger, die voorheen in Rotterdam woonde, is van een grote naar een kleine stad gegaan, zoals hij het zelf zegt. “Het zal daarom hier de komende tijd wel even wennen zijn voor ons.”

Vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk was er in het verleden sprake van kanselruil met de plaatselijke Hervormde gemeente. Predikanten van de beide kerken gingen in elkaars diensten voor. “Hopelijk kan dat door blijven gaan”, zegt Droger. “Ik sta er in elk geval voor open.”

Zijn werk in Genemuiden kan nu van start gaan, zij het op een andere manier dan aanvankelijk gedacht. “Ik zie ernaar uit om hier aan de slag te gaan. Om mensen te ontmoeten en iets voor hen te kunnen betekenen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Nieuwe predikant CGK voorlopig pastoraal werker

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500